NL Language

EN
DE

29 SEP
-
30 SEP

Open Monumentendag Special

Open Monumentendag Special

Het Waterloopbos is uniek. Nergens anders vind je een bos vol met verborgen overblijfselen van waterloopkundige schaalmodellen. De oliehaven van Libië en de Deltawerken, ze zijn allemaal getest op deze waterrijke plek in de Noordoostpolder.

In het kader van de Open Monumentendag Special vinden op 29 en 30 september tussen 12.00 en 18.00 uur de volgende activiteiten plaats:
 

* Excursies onder leiding van een oud-medewerker van het Waterloopkundig laboratorium

Een oud-medewerker van het Waterloopkundig laboratorium neemt je mee langs een aantal model plaatsen van waterwerken in het bos, zoals de haven van IJmuiden. Vol betrokkenheid en bevlogenheid vertelt hij de bijzondere geschiedenis van het bos en de onderzoeken die er plaats hebben gevonden.

 

* Vertoning van beeld- en filmmateriaal over het Waterloopkundig laboratorium en Deltawerk//

Er zal een vertoning zijn van oude beelden over de geschiedenis van het Waterloopkundig laboratorium en een vertoning van ‘the making of Deltawerk//

 

* Vertoning van mini-documentaire over Flevoland voor kinderen

De minidocumentaire Onder Water van de Bonte Hond wordt vertoond. Deze documentaire is speciaal gemaakt in het kader van 100 jaar zuiderzeewet en gaat over Flevoland. Het is gemaakt voor kinderen op de basisschool.


Op zoek naar waterbeestjes met de boswachter

Ga samen met de boswachter gewapend met een schepnetje, een waterbak en een zoekkaart ‘waterdiertjes’, op zoek naar wat er leeft in het water. Speuren naar de schaatsenrijder, de waterslak, de waterpissebed en nog veel meer. De boswachter geeft uitleg en hulp. Na afloop zetten de kinderen de waterbeestjes weer terug in het water.

 

* Act van natuurdetective Jac. P. Struiner over dierensporen en andere leuke natuurweetjes

Speuren naar sporen is een aangeboren passie van de natuurdetective. Hij verzamelt en onderzoekt al zijn hele leven alles wat dieren achterlaten: pootafdrukken, prooiresten, velletjes, veren, botten, schedels, braakballen, eieren, knaagsporen, schelpen, nesten, etc. De Natuurdetective leert kinderen op een spannende en speelse manier beter te kijken in de natuur. Het oplossen van moordzaken gepleegd door roofdieren speelt daarbij een centrale rol. Dieren vreten elkaar op! Soms een beetje zielig, maar het hoort erbij en… leerzaam om te onderzoeken!

Open Monumentendag Special

Datum
29 September 2018 tot 30 September 2018

Locatie
Waterloopbos

8316 PT Marknesse

Delen

Prijs: gratis

Delen

Hoofdprogramma

Opening Afsluitdijk Wadden Center
22 MRT

Opening Afsluitdijk Wadden Center

Afsluitdijk, Kornwerderzand
 
Viering 100 jaar Zuiderzeewet
14 JUN
-
16 JUN

Viering 100 jaar Zuiderzeewet

, Lelystad
 
Opening Waterloopbos Deltawerk//
27 SEP
-
30 SEP

Opening Waterloopbos Deltawerk//

Waterloopbos, Marknesse
 
Opening Monument 100 jaar Zuiderzeewet
14 NOV

Opening Monument 100 jaar Zuiderzeewet

Beachclub NU, Dronten