NL Language

EN
DE

09 AUG
-
12 AUG

Festival Travelling in Baroque

Festival Travelling in Baroque

100 jaar Zuiderzeewet - Travelling in Baroque, het reizende festival in Flevoland

 

Reizen over het water

In 2018 is het 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet werd aangenomen. Zonder die Zuiderzeewet - kunnen we wel stellen – had Flevoland niet bestaan. Daarom krijgt die Zuiderzeewet een bijzondere plek in het festival en reizen we dit jaar niet alleen met de fiets, auto of bus, maar ook per boot.

Er is een vaarroute, zodat het publiek de tour ook met hun eigen boot kan maken.

 

Travelling in Baroque is een Flevolands Festival, georganiseerd door, voor en met Flevolanders. Het reist door Flevoland en laat publiek van binnen en buiten Flevoland de mooiste locaties, architectuur en natuur zien. Daarbij bezoekt het publiek locaties van de hele geschiedenis van Flevoland, van een prachtige kerk in Bant tot een nieuw theater in Lelystad en ook het voormalig centrum voor landschapskunst “de Verbeelding” geeft een beeld van de ontwikkeling van Flevoland. Door de focus op kwaliteit en bijzondere programmering voorziet dit project in een leemte en is het uniek in Flevoland. Dit jaar sluit Travelling in Baroque ook aan bij de viering van 100 jaar Zuiderzeewet.

 

Van 9 t/m 12 augustus 2018 vindt het festival plaats. Als thema is dit jaargekozen voor muziek van het hoge Noorden, de Scandinavische landen, met hun lange zomerdagen en lange winternachten....

We gaan op zoek naar de rijke cultuurhistorie van deze streek. De lange, donkere winteravonden nodigen van oudsher uit tot het vertellen van volksverhalen. Sprookjes die we kennen van Andersen en uit de toneelstukken van Ibsen, zoals Peer Gynt.

We kijken naar ' echte' Scandinavische componisten, ook al is dat begrip rekbaar omdat de landsgrenzen in de loop van de geschiedenis nog wel eens veranderden, maar we kijken ook naar invloeden over en weer vanuit de rest van Europa. En als we ons thema Flevoland als watergebied bekijken, voelen we dat we in ons thema een partner hebben gevonden, met de fjorden, de meren en de zeeën.

Er zullen gedurende de vier festivaldagen 17 concerten worden gegeven. Deze concerten zijn van een hoog niveau; de musici zijn afkomstig uit alle windstreken.

 

Op donderdag staat Zweden centraal, op vrijdag Noorwegen en op zaterdag maken we echt een muzikale rondreis door Scandinavië.

Er zal door het gehele festival heen natuurlijk muziek ten gehore worden gebracht van Edvard Grieg en van Jan Sibelius, maar ook van Johann Martin Kraus (de “Zweedse Mozart”) en Dietrich Buxtehude, van Johan Helmich Roman, Melchiu Borchgrevinck, William Brade en de Noorse sopraan Siri Thornhill. Op zondag is er een programma met muziek uit verschillende 'noordelijke' landen, met daartussenin een 'Scandinavische lunch'.

 

Meer informatie over het programma, locaties en randprogrammering en vaarroute: www.travellinginbaroque.com

Voor kaartbestellingen: www.klassiekemuziek.nl/travelling-in-baroque

 

Kijk hier voor speciale 100 jaar Zuiderzeewet programmering. 

Festival Travelling in Baroque

Datum
9 Augustus 2018 tot 12 Augustus 2018

Locatie
diverse lokaties

Flevoland

Delen

Delen

Hoofdprogramma

Opening Afsluitdijk Wadden Center
22 MRT

Opening Afsluitdijk Wadden Center

Afsluitdijk, Kornwerderzand
 
Viering 100 jaar Zuiderzeewet
14 JUN
-
16 JUN

Viering 100 jaar Zuiderzeewet

, Lelystad
 
Opening Waterloopbos Deltawerk//
27 SEP
-
30 SEP

Opening Waterloopbos Deltawerk//

Waterloopbos, Marknesse
 
Opening Monument 100 jaar Zuiderzeewet
14 NOV

Opening Monument 100 jaar Zuiderzeewet

Beachclub NU, Dronten