NL Language

EN
DE

Akke Wiersma

Directeur Stichting de Kubus

Akke Wiersma is geboren in Groningen, als kind van Friese (voor)ouders, heeft gestudeerd in Amsterdam (Conservatorium), woonde en werkte daarna in Enschede en Hengelo en is nu woonachtig in Bussum.

"Vanaf dat ik heel jong was gingen wij als gezin naar de boot. Ieder weekend, elke zomervakantie zeilden we door Friesland, op het IJsselmeer, Markermeer en langs de Randmeren. Ik ken bijna alle havens langs de Zuiderzee.
Niet de boot, maar mijn passie voor kunst en cultuur bracht mij naar Lelystad. Meteen raakte ik verknocht.  Mensen uit alle windstreken wonen hier bij elkaar en bouwen nog steeds aan deze prachtige provincie. Hoe mooi is het om daar vanuit kunst en cultuur je steentje aan bij te dragen."

 

Wat heeft volgens u het aanvaarden van de Zuiderzeewet betekend voor ons land?

"Vernieuwing, innovatieve technieken en internationaal erkende kennis over het winnen/beschermen van land uit/tegen zee. Het ontstaan van nieuw land, een 12e prachtige provincie: Flevoland. Veiligheid en veel recreatie op de voormalige Zuiderzee."

 

 

Waarom draagt u de 100 jaar Zuiderzeewet viering een warm hart toe?
"Het verhaal van Flevoland is een verhaal om trots op te zijn. Dat verhaal mag meer verteld worden en deze viering  is een uitgelezen kans daarvoor. Niet alleen om terug te blikken, maar vooral ook om vooruit te kijken. Deze provincie en haar inwoners hebben heel veel potentie, daar ben ik van overtuigd."