NL Language

EN
DE

Andries Greiner

Voorzitter Genootschap Flevo

Andries Greiner woont sinds 1984 in Flevoland. Daarvoor werkte hij als leraar Nederlands en als directeur op scholen voor beroepsonderwijs in Den Haag en Vlaardingen. Toen het bedrijfsleven wenkte werd hij directeur van IVIO, een uitgeverij/opleidingsinstituut in Lelystad. Vervolgens was hij gedeputeerde bij de Provincie en nu is hij o.a. voorzitter van het Genootschap Flevo.

 

Greiner: "De Zuiderzeewet betekende niet alleen waterveiligheid en voedsel, maar het gaf ook een omwenteling in het denken over de toekomst van ons land. Nu was scheppend beleid nodig. De Zuiderzeewet nodigde en daagde uit.

 

100 jaar Zuiderzeewet staat voor een succes: de wet is in haar opzet geslaagd. Natuurlijk zijn er tussentijds bijstellingen geweest, maar in essentie heeft de wet ons land in allerlei opzichten verrijkt. De nieuwe mindset is nog steeds werkzaam. Een mooi voorbeeld vind ik het Markermeer/IJmeer. Het probleem van de ecologische achteruitgang lossen we in de geest van de Zuiderzeewet op door de achterstand te doorbreken met een toekomstbestendig ecologisch systeem.

Het Zuiderzeegebied blijkt steeds weer de veerkracht te hebben oplossingen voor eigentijdse vraagstukken te bieden en ervan te leren."