NL Language

EN
DE

Boek ‘Onder Water‘

Onder Water
Flevoland is een bijzonder kinderboek rijker: 'Onder water' gaat over trots zijn op jezelf en op waar je vandaan komt. Het is gemaakt ter gelegenheid van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. Gedeputeerde Michiel Rijsberman ontving vandaag het eerste boek in de FlevoMeer bibliotheek uit handen van 2 van de makers. De aanwezige leerlingen van de mochten gelijk een exemplaar meenemen. Ook alle andere Flevolandse leerlingen van groep 6 krijgen 'Onder water' cadeau. De Flevolandse bibliotheken nemen het boek op in hun collectie.

Samenwerking
Het boekje is een samenwerking van jeugdtheatergezelschap BonteHond, FleCk (Expertisecentrum Cultuureducatie Flevoland) en Bibliotheek Netwerk Flevoland. Het verhaal is gebaseerd op de kindervoorstelling 'Onder water' van BonteHond. Deze voorstelling wordt op scholen gespeeld als onderdeel van de leerlijn 'Cultuureducatie'.

Ook voor volwassenen
Behalve het verhaal van de voorstelling, bevat het boekje leuke feiten en ‘Onder waterpoëzie’. Gedeputeerde Rijsberman: “Onder Water sluit mooi aan bij het 'Verhaal van Flevoland' en de ontwikkeling van de Flevolandse identiteit. Alle reden voor de provincie om hieraan bij te dragen. Het is een ontzettend mooi en leuk boekje geworden, ook voor volwassenen trouwens!”