NL Language

EN
DE

Speciaal educatieprogramma De Culturele Haven

De Culturele Haven heeft dit jaar een speciaal educatieprogramma voor basisscholen in Flevoland rond 100 jaar Zuiderzeewet. Op elke plek in de polder komen er speciale varianten in samenwerking met de lokale partners voor cultuureducatie.

Scholen in Dronten kunnen bijvoorbeeld met de Meerpaal een animatiefilm maken over de geschiedenis en toekomst van Dronten. In de Noordoostpolder staan de allereerste bewoners van Flevoland, de polderpioniers, centraal tijdens de cultuureducatiedagen van het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Er komt ook een speciale theatervoorstelling en educatieprogramma over 100 jaar Zuiderzeewet van Jeugdtheatergezelschap BonteHond: ‘Onder Water’.

In De Culturele Haven, de doorlopende cultuur­leerlijn van Flevolandse bodem, leren kinderen in onze provincie van groep 1 tot en met 8 over de unieke geschiedenis van hun polderland in relatie tot zichzelf en kunst van nu. Deze multidisciplinaire leerlijn biedt cultuur­lessen, workshops en excursies over erfgoed, theater, beeldende kunst en muziek.

Alle lessen en activiteiten in De Culturele Haven grijpen in elkaar en bouwen op elkaar voort. Zoals dat bij andere schoolvakken ook het geval is. De Culturele Haven haakt aan op de vakken wereldoriëntatie en kunstzinnige vorming van de school en kan geïntegreerd worden in het bestaande curriculum van de school.

De twee vragen die in De Culturele Haven centraal staan zijn: Waar kom ik vandaan? Waar ga ik naar toe? Spelenderwijs gaan kinderen in onze creatieve haven op zoek naar hun bakens en ankers, die ze helpen te worden wie ze zijn.

De Culturele Haven is een unieke samenwerking tussen BonteHond, KAF, Batavialand, Kubus en FleCk en onze lokale partners Meerpaal in Dronten, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, de cultuurmakelaar van Zeewolde, FlevoMeer Bibliotheek Urk en Kubus in Lelystad.

www.deculturelehaven.nl