NL Language

EN
DE

Educatie

 

 

De Culturele Haven heeft een uniek educatieprogramma rond 100 jaar Zuiderzeewet ontwikkeld. Leerlingen kunnen daarin leren over de plannen van Cornelis Lely, het droogmaken van de polder en hoe het was om als nieuwe bewoners op dit kersverse stukje land te wonen. Ook denken ze na over de toekomst: als ik een eigen land zou mogen creëren, hoe zou dat er dan uitzien? Ze gaan op excursie naar Museum Batavialand, er komt een unieke theatervoorstelling van Jeugd Theatergezelschap Bonte Hond ('Onder Water') en tot slot komen er voor elke plek in de polder lesprogramma’s die specifiek gaan over de eigen lokale omgeving. Deze worden gemaakt in samenwerking met lokale partners (o.a. Cultuurbedrijf Noordoostpolder en De Meerpaal in Dronten). De belevenissen van de kinderen op de scholen worden vastgelegd in speciale 100 jaar Zuiderzeejournaals, die van tijd tot tijd op deze website en op Facebook geplaatst worden. 

Dit totale programma is financieel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de provincie Flevoland in het kader van 100 jaar Zuiderzeewet.

 

Voor leerlingen die graag een spreekbeurt willen geven over 100 jaar Zuiderzeewet is hieronder alvast informatie -in de vorm van filmpjes- beschikbaar.

Filmpjes over Zuiderzee(werken)

Filmpjes over Zuiderzee(werken)

Overzicht van filmpjes van SchoolTV over Zuiderzee, bouw van de Afsluitdijk en ingenieur Lely.

Droge voeten in Noord-Holland

Droge voeten in Noord-Holland

Educatieve programma's die leerlingen laten ontdekken hoe het komt dat ze droge voeten hebben en houden.

 

Hoe maak je een polder?

Hoe maak je een polder?

 
Klokhuisuitzending over IJsselmeer

Klokhuisuitzending over IJsselmeer

De aanleg van de Afsluitdijk veranderde veel voor de inwoners rondom de Zuiderzee, nu het IJsselmeer.