NL Language

EN
DE

Lees meer

Partner aan het woord: Anca Becks - Zuiderzeemuseum - vertelt

Anca Becks: "In 2018 viert het Zuiderzeemuseum de wet van Lely en organiseert daarom vele activiteiten. Zo opent het museum samen met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op 14 juni Expeditie Waterwerken. In de waterwerkplaats ontdekken de bezoekers hoe hard je moet werken om droge voeten te houden.

Vanaf 23 september 2018 is het bureau waaraan ir. Lely werkte te zien in het binnenmuseum als nieuw onderdeel van de tentoonstelling Reis rondom de Zuiderzee.

Ook werkt het Zuiderzeemuseum samen met de bekende schrijver Eva Vriend aan een boek over de sociaal-economische en cultuurhistorische gevolgen van de aanleg van de Zuiderzeewerken. Eva is hiervoor op zoek naar persoonlijke verhalen
. Want hoe heeft de afsluiting van de Zuiderzee het leven van jou en je familie beïnvloed?
Deze verhalen kunnen gedeeld op www.mijnzuiderzee.nl. De beste verhalen maken bovendien kans op een gratis helikoptervlucht of worden gebruikt in het boek van Eva.

 

De overige activiteiten die het Zuiderzeemuseum in het kader van 100 jaar Zuiderzeewet organiseert zijn hier te vinden of op www.zuiderzeemuseum.nl.

 

In het Zuiderzeemuseum, gelegen op een prachtige plek aan het IJsselmeer, kunnen bezoekers het authentieke Zuiderzeegevoel nog steeds daadwerkelijk ervaren. Met ruim honderdveertig karakteristieke en veelal originele panden en allerlei doe-activiteiten ziet, proeft, ruikt en voelt het publiek het bijzondere verhaal van rondom de oude Zuiderzee.
Het Zuiderzeemuseum is een ware belevenis voor jong en oud."