NL Language

EN
DE

Zoete Zee

Verrassend actuele roman over de strijd tegen het water

 

Op 22 mei jl is Zoete Zee verschenen, een roman van Arie Kok over het ruwe bestaan op en met de zee. Een verrassend actuele roman: dit jaar wordt herdacht en gevierd dat de Zuiderzeewet 100 jaar bestaat.   


Zoete Zee  speelt op het (fictieve) voormalig Zuiderzee-eiland Bargt. Izak werkt als visserman op de zoete zee en is telg uit een oud vissersgeslacht. Een sluimerend conflict in de familiekring ondergraaft zijn band met het eiland, de tradities en het geloof. Als Izak op een dag zijn moeder naar het verzorgingshuis brengt, realiseert hij zich dat het verleden hem meer achtervolgt dan hem lief is. Hij besluit een ultieme poging te doen achter de waarheid van zijn leven te komen.

 

Behalve een familieroman is Zoete Zee ook een gelaagde vertelling over de afsluiting van de Zuiderzee. De dijken en polders voorzien in voedsel, welvaart en veiligheid. Maar er is ook veel verloren gegaan aan authentieke cultuur en geloof in de goddelijke voorzienigheid.

Zoete Zee kan gezien worden als een eigentijdse roman over de strijd tegen het water die de Nederlandse ziel mede gevormd heeft.

Arie Kok (1968) is freelance schrijver en uitgever, werkte onder andere bij de publieke omroep en was hoofdredacteur van EO Visie en De Nieuwe Koers. Bij Mozaïek verschenen eerder de docuroman Morie (2013) en de novelle Nachtmotet (2015). Zie ook de website van de auteur.

 

Voor boekingen en interviews kunt u rechtstreeks contact opnemen met de auteur, via arie@studiomomik.nl
Recensie-exemplaren kunt u aanvragen via info@boekencentrum.nl

 

Arie Kok brengt de lezer iets bij dat niet in geld uit te drukken is. (…) Een prachtig, ontroerend verhaal’ – Nederlands Dagblad, n.a.v. Nachtmotet